MARTINS ARCHITECTURE OFFICE

Commercial axis

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image. The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.
The proposal was based on a commercial movement over the marble limit which contains in itself the products index. Through that line, the space was organized on a perpendicular axis (from the entrance pendulum) which means to improve two moments of perception: generic display (on the bottom wall shelves) and a particular approach (three sets of products: bread, food and cakes).
The employee point-in-space strategy is similar, on a first moment the fast consumption client and secondly the ones seated at the tables with other rhythms and types of consumption.
*** Nominated for the Archdaily 2018 building of the year ***

Architecture: Martins Architecture Office
Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura

Type: Commissioned

Program: Commercial

Size: 96 m2


Location: Guimarães, Portugal

Photography: NUDO
Status: Concluded

Year: 2016-2017