MARTINS ARCHITECTURE OFFICE

Metallic dress

We started a project by adapting a warehouse ruin into a specific industry with specific working routines.
The warehouse is embedded into an industrial heritage called Oliva which was transformed into a cultural center back in 2013.
The project wants to preserve as maximum as possible the original signs of the building such as the roof structure, the windows layout, and the facade system. The working layout was planed to position a main box as a catalyst of the space while being a network and flow generator.
In response to the scale, the project adapts a structure geometry and metric which dress a metallic coat as a filter to the workstations. The metallic coat is the building aggregator gesture.
When a mall settled in the cultural/industrial complex the project was abandoned. 
Architecture: Martins Architecture Office
Team: José Martins, Marta Machado, João Ferreira
Type: Comissioned
Program: Industry
Size: 2.980 m2
Location: São João da Madeira, Portugal
Status: Idea
Year: 2016