MARTINS ARCHITECTURE OFFICE

Landscape condition

The site is located in a disperse territory - Vale do Ave region - which has been suffering turbulences along the decades leaving socioeconomic and spatial marks. Regarding this urban jumble that is imperfect and instable, the envelope proposes a reflective shell intended to act as a frame of its own condition.
Being placed as a regular box standing in an open field facing East, the building wants to ficcionate its own nature relating to a green corner as an idyllic approach to it.
The interior container sets up on a geometrized block, a mass, with the portuguese vernacular colours, that provokes a spatial reference, the administrative management condition.
Architecture: Martins Architecture Office
Team: José Martins, Marta Machado, Marina Carbia, Barbora Babocká
Type: Commissioned
Program: Steel warehouse
Size: 1.483,00 m2
Location: Guimarães, Portugal
Status: Concluded
Year: 2016-2018
Photography: © NUDO